Senaste nytt
Välkommen till vår webbsida

15.09.2015
150915 Alyzza är inte dräktig. Lite tråkigt men nu kör vi ridning för hela slanten istället. Bättre lycka nästa år.

Snart blir det kaninutställning i Värnamo och då kommer jag ha med ungefär 7-10 st. Det blir årets ungar och förra årets hanar och kanske en stor rexhona också.

10.7.2015
10.7.2015 Nu har jag äntligen uppdaterat en del på hemsidan! Det är semester och jag ska ha  veckor för första gången på länge. Så nice!

10.7.2015

10.7.2015

Förra fredagen hämtade jag hem Alyzza som varit på betäckning. Hon fick stanna ett tag innan hon om i brunst. Den stilige hingsten är friesern Tunne de Haart från Ekholmens stuteri i Skillingaryd (han är på bild). Nu hoppas vi på en liten arabofrieser nästa år.


7.7.2015

Nu är Östhagas Black boy till salu för 250:-

Östhagas Salmiak skänkes till bra hem utan stamtavla!

Passa på 😀


Det finns 4 ungar i årets avel. Det är 3 rex  och där är en svart dalmatiner och två trefärgade.

En liten rex som är i färgen ??? Vet inte men kanske otter.7.7.2015

7.7.2015

Nu är det semestertider och det kommer in kaniner och marsvin som ska tillbringa någon vecka här när deras ägare är bortresta. Alltid kul att stifta bekantskap med dessa djur.

Alyzza har varit på betäckning och om allt går som det ska så kommer det en liten fölunge nästa år vid månadsskiftet maj/juni. Det ska ultraljudas den 19:e. Pappan är frieserhingsten Tunne de Haart.


24.2.2015
24.2.2015 I dag flyttade Kola till ny familj. Även Top Hat flyttade med. Lycka till i nya hemmet!

Själv är det förkylningstider och jag mår lite sådär. Men det går ju över 🤩. Har nu fått en tillsvidare anställning och kan börja leva ett normalt liv igen. Har ju varit ganska upp och ned nu några år. Först skola och det var tufft när man inte har pluggat på länge. Sedan vikariat och löften hit och dit....Men nu äntligen så ska det väl räta upp sig 😀

Välkommen till vår webbsida

28.11.2014
28.11.2014 Ja, tiden springer iväg och det är första advent på söndag. Jag jobbar mycket och hinner inte uppdatera så mycket. Har lite bilder som kommer under helgen.

2.7.2014
Passa på att få kanin levererad till Falsterbo på söndag!
Till salu:
Östhagas Black Boy, standard rex.
Östhagas Top Hat, liten rex.
Östhagas Kola, standard rex.
Östhagas Salmiak, hermelin rexbärare.
Se mer under till salu.

2.7.2014

2.7.2014 Nu har det börjat märkas att det är semestertider. Det är många små gäster här på pensionatet. Några har redan åkt hem och några är här just nu. Det kommer ytterligare några till helgen och nästa vecka. Det är så kul att lära känna alla små fina kaniner och marsvin.

Än så länge har det inte varit några udda djur här. Jo, det är klart undulater. Polisen lämnade in en lite hona för ca 5 veckor sedan och ingen har saknat henne så hon får stanna här. Hon har fått två kompisar också. Honan heter Pippi och de två killarna heter Kling och Klang .


3.6.2014
 Idag har Karolas Tamara brutit benet och fick hastigt avlivas. Östhagas Mina avlivades också eftersom hon magrat av och mådde inte bra. Inget fel på tänderna vad jag kunde se.
Östhagas Cornetta och Östhagas Piggelina har flyttat till egen familj. Lycka till!

Jag tog examen förra veckan och är numera vårdadministratör och ska precis som förra sommaren jobba på röntgen i Värnamo. Vad som händer till hösten är inte helt klart än så det är ett öppet kort än så länge.

3.6.2014

Förra måndagen den 26 maj föddes det fyra liten rex. En av dem överlevde dessvärre inte. Det är en ganska bra svart dalmatiner, en mindre bra svart dalmatiner och en svart enfärgad.
Karolas Texas fick två dödfödda ungar.

Graham "Manne" har flyttat till en släkting för att bli kelkanin till deras barnbarn. Jag kommer ha tillgång till honom när jag vill. Han har en stor hage att gå i så han har det jättebra.


3.4.2014

Smultrons Ambers ungar är tre till antalet. En dalmatiner, en enfärgad och en japan. Japanen kommer att säljas som kel eller fortsatt avel av japan eftersom den är lite dåligt tecknad. Vi får se om det är havanna eller Madagaskar eller svart i prickarna och på den enfärgade. Lite svårt att se än.

Karolas Texas är omparad och förväntad nedkomst är 30 april.

Östhagas Miami vill inte alls ha date med någon hane. Det var ju synd men vi provar väl igen om några dagar.


24.3.2014
I natt kom Ambers kull. Det är några enfärgade och några tecknade. Återstår att se vad det är för färger då. Lite svårt att se än. Ska bli så spännande och jag hoppas på någon riktigt fin dalmatiner 😀

23.3.2014

I dag väntades det kaninbebisar. Det är dag 31 men inga ungar i sikte än. Dagen är ju inte slut än så det kan ju komma, annars blir det väl i natt eller i morgon 😲.

Det blev inget årsmöte för min del, annars var det förra helgen. Familjen gick före kaninerna . Lite synd men jag kan inte vara på två ställen samtidigt, inte än i alla fall. Det får bli lite nya tag snart. Det är mycket i skolan nu på sluttampen och jag vill ju gärna göra bra ifrån mig där. Det är examen den 30 maj, ljuset i tunneln även om det är vemodigt eftersom vår klass är en sådan superklass och alla är så mysiga. Kommer att sakna dem!


22.2.2014
22-2-2014 Den 20 februari parades Texas med Karolas Texas och Texas med Smultrons Amber. Östhagas Miami ville inte alls vara med så det blir ett nytt försök med Östhagas Billy i morgon.
Nu hoppas jag på lite havannadalmatiner och blå dalmatier och svart dalmatiner. Gärna någon enfärgad också.
Det ska bli parning av mina dalmatinerrexhermeliner också men det blir om någon vecka.

Till salu: viltfärgad liten rexhona, endast till kel eller hopp. Hon är inte utställningsbar eller till avel för hon har vita klor. Född maj 2013, 100:-
Svart liten rexhona, hon har inte stamtavla. Hakpåse så hon går inte att ställa ut. Till avel om du söker dispens. Född maj 2013, 100:-
Svart liten rexhane, utställd med 93 p. Har inte stamtavla, syster med ovanstående. Född maj 2013, 100:-
Svart rex (standard), full stamtavla, utställd med 93 p. Till avel, kel eller hopp. Född maj 2013, 300:-
Transport kan ordnas till Västerås. Till olika utställningar. Fråga så kanske det går att ordna.

1.2.2014
1.2.2014 I dag har jag varit på kaninutställning i Gullbranna. Jag samåkte med Tommy och Yvonne, Ann-Louise åkte också med. Morgonen började bra med att jag hade en kanin på rymmen. Det var Karolas Tamara som hoppat ut och hade kul i sadelkammaren. Jag hade antagligen glömt att stänga buren i går kväll. Inte hade jag väl tid att jaga kanin när tiden är knapp. Nåväl, vi kom iväg och var i tid (på håret).
Östhagas Billy Blue fick 94 p, det är min blå rexkille.
Snövit fick också 94 p, min vita rö hermelin.
Det är helt ok poäng och jag är nöjd även om det inte blev något pris.
Träffade en kille som föder upp rexar och liten rex. Honan han hade med är en avkomma från min uppfödning. Vi kommer nog att samarbeta lite med ett projekt. Mer info kommer när vi pratat mer om praktiska saker.
Väl hemma var det dags att försöka fånga in Tamara. Sagt och gjort, fjärilshåven i högsta hugg. Skulle inte tro det, tyckte Tamara. Det blev till att kasta mig som värsta målvakt och jag lyckades! Med en värkande kropp som bieffekt.
Nu blir det väl lite Mello

29.12.2013
I går var jag och ett gäng kaninnördar i Mörrum på utställning. Min blå rexkille Billy fick 91,5 p, Svarta rexen Black boy fick 92 p, lilla svarta rexhanen Top Hat fick 93 p, lilla svarta rexhonan Piggelina blev nollad  för hakpåse, svarta hermelinrexen Lakrits fick 92(tror jag) och så Snövit den vita rödögda hermelinhonan fick 94 p. Lite bra och lite dåligt men så är det i utställningens värld. För mig är kaninerna lika fina ändå.

5.12.2013
5.12.2013 Planering av nästa års kullar ligger i startgroparna. Karoas Tamara kommer att paras med Graham. Östhagas Stampelina kommer paras med Östhagas Billy. Detta kommer att bli liten rex. Snövit kommer paras också fast jag har inte bestämt med vem än. Östhagas Stella kanske får vila. Smultrons Amber kommer paras med Texas, likaså Karolas Texas. Östhagas Miami paras med Östhagas Billy. Vi får se hur det blir men tanken är så.

2.12.2013
2.12.2013 Idag har några kaniner flyttat. Sidan till salu uppdaterad.

25.11.2013
25.11.2013 Det är mycket i skolan nu och jag hinner inte med allt. Därför kommer jag att dumpa lite kaniner.
Rhönfärgad hona och madagaskarbrokad hona säljes tillsammans (inte i samma bur). De är snälla men lite försiktiga. Ca 1,5 år. Om de skulle bo i en box kanske de kan bo ihop. 100:- tillsammans.
En viltfärgad liten rexhona född i maj 2013. 100:-
En svart liten rexhona med lite vitt på, född maj 2013. 100:-
Det finns även tv hermelinrexar, hanar födda maj 2013. Den ene är svart med lite vitt på nosen och den andre är brun. Ingen är för utställning. Dessa hanar passar inte till barnfamiljer. 100:- st.
Eller ge bud så kanske vi kan komma överens. Bra hem är viktigast!
De kan levereras till Västerås, mitt i natten .

13.10.2013
13.10.2013 I går var det stor kaninutställning i Värnamo och jag hade med 6 kaniner. Min blå rexhane Billy Blue fick 94 p, svart rexhane Black Boy fick 92,5 p (stark fällning), liten rexhona Piggelina fick 93 p, liten svart rexhane Top Hat fick 92.5 p, svart hermelinhane 93 p och brun zobel hermelin blev nollad p.g.a.  dälig teckning. Det var väl ganska förväntat med poängställningen. Lite besviken på Top Hats poäng men det var fällning även där.
Jag fick även med en liten vit rödögd hermelinhona hem och det var ju verkligen inte tanken. Men hon var så söt och fick i går 93 p. Hon kommer från Ludde i Huskvarna.
Det blev även ett byte av kanin.... Jag fick hem Smultrons Amber, en Madagaskar rexhona. Jag bytte henne mot den svarta korsningshonan som blev dumpad ute vid rv 27 i somras. Bra eller dåligt byte? Ja, säg det. Amber är större och äter och gödslar mer så det är nackdel, men hon är en rex och vad kan slå det

15.09.2013
15.09.2013 I dag dog Östhagas White Lady, Östhagas Miamis unge som växte upp med Karolas Texas som fostermamma. R.I.P. lilla vita kaninen.

Har suttit med anmälningarna till kaninutställningen i Värnamo den 12 oktober. Det blir 7 eller 8 kaniner som får följa med. Det ska bli kul att ställa ut lite kaniner nu efter att inte ha haft några klara innan i år.

20130805
20130805 I går blev Sigge svensk utställningschampion och han skrällde med att bli BIS i taxklubbens utställning i Skillingaryd . Han är bara så bäst vår taxapelle! Läs mer om honom på hans egen sida. Han kommer att finnas tillgänglig till avel. Friska sunda och registrerade taxflickor är välkomna.

20130714
20130714 Nu är det lite nytt under Rexhanar, Till salu och Gäster. Under gäster skulle jag fått med två gerbiler som heter Nemi och Brittan men de var inte lätta att få på bild tillsammans. Kanske kommer.

Ska försöka fotografera lite mer och lägga in bilder på alla nya kaniner.  

20130702
20130702 Värnamo Nyheter kom inte och gjorde något reportage. Och inte har de tagit in min "Dagens tistel" heller. Det var riktigt svagt!

Idag har Paulina varit och hälsat på sin kanin. Det är kul att se dem tillsammans för de gillar verkligen varandra. Mamma och storebror är också väldigt glada i henne och pappa är mest burbyggare 😀.

20130626
20130626 Idag dumpades det två kaniner ett stenkast från oss 😠. Fy sjutton vad trött jag blir. De var helt genomvåta och kalla. Bilden är på den ena honan när hon torkat till.  
De kommer att omplaceras så småningom, intresse kan anmälas redan nu.
Värnamo Nyheter kommer och gör ett reportage för att belysa problemet med sommardjur som dumpas, både före och efter semestern. Hoppas det leder till eftertanke hos någon som har tankarna åt det hållet.

20130623
20130623 I dag har Tamara och ungarna flyttat till en större bur. De fick ju inte plats att busa i den buren de bodde i. Tamara kommer att flytta tillbaka om en vecka och ungarna får bo i den större buren.

Miamis blå dalmatiner unge som är en hona är bokad till Paulina med familj.
Tamaras ena svarta unge med vitt är bokad till Marianne med familj.

Stellas bruna/havannarex stannar här, en av de andra ungarna ska till
Ann-Louise.
Eventuellt kommer Stellas syster Stampelina hit för att få en kull ungar eftersom hon är skendräktig mest hela tiden och är lite tjurig. Då kanske det blir några fina hermelinrexar till.

20130611
20130611 Tiden går så fort och jag hinner inte sitta vid datorn så mycket...
Östhagas Miami har tre ungar och det är en svart, en blå dalmatiner (feltecknad), en vit med lite svart på öronen och ögonringar.
Karolas Texas har en blå unge.
Östhagas Stella har fyra ungar, en svart dalmatiner med ålstreck rexbärare, en svart rexbärare och två svarta rexar.
Karolas Tamara har sex ungar, tre svarta, en viltgrå, två svarta med vit nos.

Bilder kommer på de små och info om kön och om de är till salu.

20130520
20130520 Idag fick Östhagas Stella 5 små bebisar. En är en dalmatiner med ålstreck. och fyra är mörka, gissar på blå men det är lite oklart än. Hon hade lagt tre ungar utanför boet men jag kom i tid så de flyttades in i boet och där ligger de nu. Vi får se om det blir rexade eftersom pappan är rexbärare.

Karolas Tamars ungar är inte blå. Tre är svarta och två är svarta med några vita tecken och en är viltgrå. Några av dem kommer att säljas så småningom men det återkommer jag med.

20130512
20130512 I onsdag den 7/5 fick Karolas Tamara 6 stycken små rexbebisar. Än så länge är alla i livet och verkar må bra. De är nog blå allihop 😘.

Karolas Texas miste alla utom en unge men jag flyttade en från Östhagas Miami eftersom den inte verkade få så mycket mat den behövde. Den är fortfarande liten men mår bra. Miamis tuttar verkade lite ömma och blödde lite så därför tror jag att det var bra att flytta en unge så nu har hon 3. Då slipper ju Texas unge vara själv. Flytten gjorde jag i söndags så det har gått en vecka och de mår bra.

Nu väntar vi på att hermelinerna ska få också. Det är beräknat till den 20:e maj.

Östhagas Timotej fick 3 små bebisar hos Malin i går. Hoppas det går bra med dem!

20130504
20130504 I dag har jag varit på bakluckeloppis i Tovaryd/Bredaryd. Det såldes och byttes djur, värpreden, bolådor och transportburar. Det fanns höns av olika raser, vaktlar, gäss, ankor, duvor och kaniner.

Östhagas Dover flyttade till en liten kille i Anderstorp och Östhagas Thorleif till hans syster (fällde en liten tår när jag sa hejdå till dem, särskilt Dover ) Lycka till med dem!

Östhagas T´pau och Östhagas Toker flyttade till Lillemor. Lycka till med dem!

Nu har jag inga kaniner till salu. Det blir sedan när ungarna blir flyttklara. Mer info om dem kommer när jag vet lite mer.

Städade ur alla burar som står tomma nu och det var lite vemodigt.
Hittade en död unge i Miamis toalåda. Det var en vältecknad dalmatiner, så synd. Men så är det här i livet. Konstigt att lägga den där.

20130503
20130503 Igår föddes det då första två kullarna här i år. Karolas Texas fick 5 men tre är döda så det är två kvar. Troligtvis är de blå.
Östhagas Miami fick sex men en var död. Där är en eller två blå (kanske en svart), två vita rödögda och en blå dalmatiner som kommer att få ålstreck. Finns det intresse av dem så hör av er. Vi får se vilka som stannar. En vit och en blå troligtvis blir det som stannar.
Östhagas T´pau gick tom. Hon och Östhagas Thorleifkommer inte att flytta dit det var tänkt. De kommer att vara med på bakluckeloppis i Bredaryd i morgon i stället. Om de inte blir sålda där så är de fortfarande till salu.

20130430
20130430 Nu börjar kaninerna som väntar smått bli tjocka. Karolas Texas är jättetjock. Östhagas Miami är inte riktigt lika tjock men hon är nog dräktig. Östhagas T´pau är tveksamt om hon är dräktig. Vi får se.
Östhagas T´pau är tingad, även Östhagas Thorleif är tingad. T´pau åker när ungarna är minst 8 veckor om det blir några.

Sigge har fått sin stamtavla på sin sida. Finns intresse för parning med honom så kan det alltid diskuteras. Han har 2 av 3 ck som taxarna ska ha. 3 ck så blir de utställningschampion. Han har även certen. Innan han blev viltspåchampion har han varit utställd med många fina resultat. Taxar måste ha gjort ett bruksprov/jaktprov innan de får tillgodoräkna sig utsällningsmeriter. Han kommer att ögonlysas när han har fått sitt sista ck.
Sigge är en mycket trevlig familjehund, han är alltså en korthårig normalstor tax.
Om det ska bli parning så gäller det friska sunda taxtikar som är registrerade i SKK. Gärna med någon form av merit.

20130421

20130421 Då kan jag lägga ett år till handlingarna för idag så är jag ett år äldre än i går . Det har ju hänt en del sedan sist. Teddy har flyttat till Malin och blev upphämtad vid tåget en eftermiddag och mellanlandade hos en annan tjej innan han fick fortsätta hem till Malin. Malin har ju även hans dotter Timotej.
För någon vecka sedan flyttade Graham hit, det är en blå liten standardrexhane som ska ingå i men liten rexavel. Han är numera parad med Karolas Tamara och nu väntar jag spänt på bebisar där. Parade är även Karolas Texas, Östahags Miami och Östhagas T´pau. Östhagas Stella är också parad med en svart rexbärare.
Har jag tur så blir det bebisar snart. En hona fick 4 ungar med de var dödfödda och en hona gick tom. Nu blir det snart babyboom .
Bilder på honor och hanar....


20130310
20130310 Förra veckan flyttade Östhagas Timotej, en svart dalmatinerhona som jag hade tänkt behålla. Men nu får hon chansen att bli mamma så småningom. Lycka till Malin med henne!
Det finns fortfarande 2 rexhanar som är till salu. De är inte utställningsbara men går bra i avel. Den svarta hanen, Östhagas Toker, har vita hår i grupp så därför går han inte att ställa ut. Han har däremot mycket fin rexpäls!
Östhagas Thorleif är en svart dalmatier med ålstreck och han går inte heller att ställa ut. Han skulle nog passa som hoppkanin. Han är väldigt framåt och "gåpåig". Transport kan ordnas till Västerås från Värnamo.

20130303
20130303 I fredags den 1 mars parades Stella och det förväntas hermelinrexbebisar. Dessutom parades en hona till där det förväntas hermelinrexar/bärare.
Tänkte även para Miami ifall intresse finns på stora rexar dalmatinertecknat?!
Den japanfärgade honan är tingad och även den svarta dalmatinerhonan är tingad. Hon skulle inte säljas men just nu känns det som om hermeliner och liten rex är lättare att hantera för mig. Jag pluggar och har inte tid att ta ut mina stora rexar varje dag utan då är det bättre att ha smårexar i större burar och ta ut dem lite mindre ofta. Kan tänka mig att byta någon stor rex mot liten rex..... Hör av er om intresse finns för det 🙂

20130125
20130125 Nu har jag gjort första terminen på min tvååriga utbildning. Den andra terminen är nu igång. Mycket ord som ska pluggas in och hjärnan går på högvarv.
Östhagas Takida flyttade till Pernilla i helgen och hon var visstlite låg och ville inte äta riktigt de första dagarna men nu så verkar allt okej. Hoppas att det ska gå bra och att de kommer att trivas med varandra.
Karolas Tamara som är en liten rex har flyttat hit och ska väl bli mamma så smånigom i min avel av lilla rex. Jag har beslutat att sluta med stora rexar för de kräver utrymme och är inte helt lätta att sälja. Jag kommer att ha kvar mina favoriter men det finns 4-5 stycken som är till salu.
Hör av er om intresse finns!
1 svart hane, ej utställningsbar.
1 svart dalmatinerhane, ej utställningsbar.
1 japanfärgad hona, ej utställningsbar.
1 svart hane med vitt framben, ej utställningsbar.
Eventuellt 1 svart dalmatinerhona, till utställning.
Priser diskuteras.

20130114
20130114 Till helgen flyttar den svarta rexhonan Östhagas Takida till Pernilla. Hon kommer att åka till Kvänum för leverans där och sedan vidare till Pernilla. Lycka till med Takida!

20121223
20121223 Idag är det dan före dopparedan. Snöovädret har slagit sina klor runt oss och hästarna var glada för att komma in. Smokie såg ut som en snögubbe och Alyzza frös trots tjockt täcke.
Eventuellt åker den svarta rexhonan till Göteborg på annandag jul. Pernilla, läser du detta så hör av dig. Jag har blivit av med min gamla mobil och har inte ditt nummer kvar 😥.
Nu tar vi jul och önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!!!!

20121222
20121222 Idag kom det två  kaniner som ska vara här familjen är på semester i två veckor. Det är två Gotlandskaniner och de är så söta. Alltid kul när det kommer semestergäster även vintertid.

20121202
20121202 Idag flyttade Östhagas Boss till en familj i Bredaryd, två små tjejer som blev lyckliga. Hoppas att allt går bra. Det kom en liten tår när han åkte, jag tycker så mycket om honom. Kan han få det bättre än hos mig där han blir ompysslad lite mer så är det värt allt. Lycka till!

20121201
20121201 Imorgon är det första advent och tiden rusar iväg. Jag har inte hunnit gå in och fixa något på hemsidan och det känns inte bra. Det har varit mycket pluggande i höst och nu 'är jag ute på LIA (lärande i arbete). Den tid som är över lägger jag helst på djuren. Idag har jag adventspyntat i stallet till kaninerna och hästarna.
Den 4 november var Sigge the Tax på utställning i Växjö. Han blev bästa jakthane, tvåa i hanhundskampen, fick excellent på bedömningen, cert, ck och reserv CACIB. En mycket nöjd och glad matte kan jag bara säga.

Jag har en svart rexhona tingad och skulle behöva hjälp med transport till Göteborg, någon som skulle kunna hjälpa till?

De kaninerna som ligger ute till salu är fortfarande till salu. Det är bara att höra av sig om något är av intresse så kanske vi kan lösa det.

Nu önskar vi er alla en trevlig advent!

20121007
121007 Nu ligger det lite fler bilder ute på Till salu. Kolla gärna där och finns det intresse så kan de levereras till Västerås nattetid, Jönköping 8:45 vid resecentrum.

20121006
20121006 Idag har vi haft kaninutställning i Värnamo. Jag är både nöjd och besviken, men så är det ju i utställningens värld. Teddy som har fått 94 poäng tidigare fick idag 89,5 poäng med kritik på dålig teckning. Han har fått bra kritik tidigare.... Sedan har vi Miamis och Teddys ungar, den svarta fick 91,5 poäng, svart dalmatinerhonan fick 90 poäng (trodde jag inte så det var positivt) Japanfärgde nollade för hon hade dålig teckning på huvudet.
Herelinrexhonan fickk 92 poäng och det var glädjande, hon fick bra kritik för hermelnrexarna brukar vara "dåliga" i pälsen. Ja, ja så är det idag.
Imorgon kommer en tjej och hämtar hem lilla kattungen, nu har kattungen blivit ganska gosig. Hoppas det funar i det nya hemmet nu då!

20120929
20120929 I torsdags flyttade skepparkattungen till Lena-Maria. Lycka till med den lille!
Förra lördagen kom det en liten svartvit katthona på cirka 10 veckor till oss via polisen. Hon söker ett eget hem snarast. Hon är rädd för människor så lite lugn och ro i det blivande hemmet vore önskvärt.
Jag har anmält 6 kaniner till utställningen i Värnamo. Välkomna dit och titta. Det är i Östboskolan den 6 oktober 10-16.
Sigge the Tax är anmäld till utställningen i Växjö den 4 november. Håll tummarna för att det går bra på båda ställen.

20120919
20120919 Idag flyttade den överprickade rexhanen till familjen Andersson. Lycka till säger vi!

20120915
20120915 Nu har kattungarna blivit 10 veckor och det är en kattunge kvar. Det är en svart hane som är sk skepparkatt, alltså han har extra tår. Finns det någon som vill ge honom ett bra hem? Han blev alltså lämnad tillsammans med sina två syskon i en plastpåse på en väg för att bli överkörd, de var då ca 3-4 timmar gamla när de kom till mig. Jag jagade sedan efter en fostermamma till dem så de skulle få växa upp som vanliga katter. De bor nu där och jag vill att den som tar hand om kattungen ger fostermammans familj 200:- för att täcka deras kostnader för extra kattmat och sand. Hör av er snarast om intresse finns.

20120915
20120915 Nu har jag gjort tre veckor i skolan och har min första dugga på måndag. Det har varit tuffa veckor och jag har inte hunnit att uppdatera hemsidan. Känner att jag skulle vilja sälja av några kaniner så inte de blir ett hinder i utbildningen. Jag har anmält sex kaniner till utställningen i Värnamo den 6 oktober. Alla är varmt välkomna att ta en titt där. Det kommer många olika raser så det är ett bra tillfälle att kolla vad man vill ha för någon om man går i kaninköpartankar. Om någon är intresserad av kanin så kan jag ta med till Jönköping vissa dagar och då levereras de kl 8.45 vid Resecentrum.

20120821

Sigge var på taxutställning den 12/8 2012 i Nybro och blev bästa hane i jaktklassen, cert och ck. Så nu börjar jakten på utställningschampionatet.

20120821 Idag fick kaninen Pelle somna in, han hade blivit sämre och öppnade knappt ögat alls och var väldigt tufsig och började magra av. R.I.P Pelle.

Jag kommer att börja plugga i Jönköping den 27/8 2012 så det går att få kanin levererad dit om den hämtas på morgonen vid Högskolan.


20120808
20120808 Lite nytt på Kaninkullar 2012. Ni som söker till salu djur kan kolla där också. De som eventuellt är till salu står det pris på och de går att fråga på. Transport kan ordnas till Västerås (ankomst mitt i natten) och även till Nybro nu den 12/8.

20120808
20120808 Idag hämtade Ellen sin kanin. Det var RB hermelinhanen som fick namnet Östhagas Nemo. Lycka till med honom!

20120806
20120804 Idag åkte vi till Norra Sandsjö på klubbmästerskap i Viltspår. Det var ett av de sämsta spår Sigge (Hopsasas Eagle Rare) gått och jag var lite orolig att vi inte skulle få vår tredje och sista etta. Men det gick vägen och han blev nu viltspårchampion. Dessutom så vann vi klubbmästerskapen. Kolla under reportage på www.smalandstaxklubb.se

20120721
20120721 Igår gick Sigge sin andra öppna klass i viltspår och det gjorde han med en 1:a! Nu är det bara en 1:a till så är han viltspårchampion.
Just nu har smådjurspensionatet två kaniner och två marsvin här på semester. Det har tidigare varit två kaniner till och två marsvin här.
En kanin, dvärgvädurshane, Pelle har kommit in som omplacering. Han är jättesnäll och gosig. Han blir 4 år i augusti. Bild kommer. Lämna gärna en intresseanmälan på honom.
Flera rexkaniner är nu leveransklara och de går också att lämna intresseanmälan på. Bilder kommer.

20120711
20120711 Måste visa mina änglatrumpeter... Har tre stycken och två blommar med mer än 10 knoppar/blommor och den sista har bara 4 knoppar.

20120711
20120711 Vi var och hälsade på kattungarna igår kväll och då passade jag på att ta något kort. Det är två svarta hanar och en sköldpaddshona. Den ena hanen är sk skeppskatt med 7 tår.

20120710
20120710 Idag har vi bröllopsdag 😀. Det blir nog lite gott ute på restaurang ikväll.

Kattungarna som blev övergivna i söndags kväll bor hos en fostermamma och de får mat av henne så det verkar gå bra 🙂. Det var ett ganska bra reportage om det i Värnamo nyheter. Få se om jag kan få in en bild på det också.

Idag kom beskedet att butiken(hela koncernen) kommer att stänga igen och jag kommer att få lång semester.... Snälla, håll tummarna och be för att jag kommer in på skola som jag har velat länge men som jag nu är reserv 2 på .

20120708
20120708 Nu ikväll så ringde Polisen och de hade en man som hittat tre "valpar" i en plastpåse. De ville att jag skulle ta hand om dem och upphittaren kom med dem. Det visade sig att det var tre helt nyfödda kattungar. De var fortfarade blöta och hade navelsträngen kvar. Tur var så hade jag kattungeersättning hemma så de fick det. De var jättehungriga. Sedan började jakten på en fostermamma och med min vän Ann- Louises hjälp så fick jag veta att familjen Fransson i Bor hade en katthona med en unge. Det blev ilfart dit och nu hoppas vi att det funkar fullt ut. Åtmindstone att vi klarar någon av dem.
Är du på jakt efter katt så anmäl gärna ditt intresse så får vi se när de blivit lite större hur de artar sig.

20120707
20120707 Idag har Sigge gått öppet spår med 1:a! Han var en mycket duktig spårhund som var spårnoga och ringade vinklar bra, även föraren fick beröm för att jag inte störde hunden och jag berömde vid rätt ställen. Så nu blir det en öppen klass till och klubbmästerskap!

20120602
20120206 Idag har Teddy varit på utställning i Linneryd och det resulterade i 94 p. Teddy kommer från Charlotte Rämmel.

20120530
20120530 Idag gick Sigge (Hopsasas Eagle Rare) ett anlagsprov. Det var med bravur godkänt!
Lite nytt under Kaninungar.

20120522
20120522 Detta är hermelinrexbebisarna. Det är en RB och två rexade. De som är prickiga är rexade och den enfärgade är RB. Den enfärgade är till salu så småningom. Vet inte könet än, de är bara drygt två veckor.
Ska ta lite kort och fixa på fredag, då kommer det förhoppningsvis in lite mer bilder

20120511
20120505 Mina fick 4 små bebisar och det är två mörka och två prickiga. Vet inte vad det är för färg än.
Karolas Texas ungar är nu drygt 3 veckor och hoppar runt och är så mysiga. Det är ju då inte en blå dalmatiner utan en svart dalmatiner. Vet inte hur jag ser nuförtiden 🙃.
Idag har Sigge the Tax gått ett spå och han gick det kanon. Det blåste kraftigt men det var inte några problem. Nu blir det snart ett anlagsprov och det hoppas jag går lika bra!

20120504
20120504 Nu börjar ungarna röra sig lite mer. De kommer fram och luktar och vill bli klappade. Så mysiga de är nu! Skulle kunna ha många kaninbebisar 😉
Imorgon är Mina beräknad och vi får se om det blir några ungar eller om hon gått tom.

20120427
20120427 Karolas Texas ungar är numera tre till antalet. Det är en svart, en svart dalmatiner(överprickad) och en blå dalmatiner. De är så tjocka och goa.
Östhagas Miami fick 4 ungar, dessvärre bäddade hon inte ner dem så de dog första natten. Nu är hon omparad och beräknad till 22/5.
Mina är beräknad till 5/5.
Sotis är beräknad till 22/5.

20120417
20120417 Igår kom det lite rexbebisar för Karolas Texas fick då, två blå och några blå dalmatiners. Det var någon som var väldigt liten så vi får se hur det går.
Idag så har Östhagas Miami boat så det är spännande om det blir några bebisar där också.

20120413
20120413 Miami som ska få ungar den 17/4.

20120413
20120413 Texas som ska bli pappa till Karolas Texas ungar.

20120413
20120413 Karolas Texas

20120413
20120413 Karolas Texas är tjock, bräknad födsel den 16/4.

20120412
20120412 Tog lite kort idag när jag pysslade med kaninerna. Bilderna kommer imorgon.
Karolas Texas är jättetjock om magen och det syns nog på bilderna.
Östhagas Miami bäddar och fixar så hon är nog också dräktig.
De är beräknade till på tisdag. Det är även Sotis.

20120410
20120410 Idag har min mormor somnat in för gott. Jag var hos henne igår kväll en sista gång och det känns bra. Hon skulle fyllt 93 år i morgon. Den dagen får hon fira tillsammans med min mamma och hennes ena syster. Vila i Frid mormor!

20120316
20120316 Idag har ett gäng kaniner flyttat.
Teddy, en trefärgad rexhane har flyttat hit från Charlotte Rämmel.
Nu är det tre kullar på gång. Karolas Texas och Texas är parade, Sotis och Boss är parade, även Östhagas Miami  med Teddy. Får se vad det ger. Spännande är det iallafall!

20120310
20120310 Jag hoppas det kommer hem en trefärgad rexhane i veckan eller till helgen rättare sagt. Han kommer ifrån Charlotte i Skåne. Tyskimporterade föräldrar har han. Bild kommer så småningom. Det ska bli en parning mellan honom och min Miami,blå dalmatiner. Dessutom kommer Karolas Texas och Texas att paras också. Det blir nog en kelkaninkull också mellan en hermelin rysstecknad och en svart hermelinkorsning. Kan bli lite kul att se vad det blir. De blir parade nästa helg är tanken. Anmäl gärna intresse

20120226
Igår flyttade Rexhonan Flickan till Jenny, det ska vara dotterns kanin men mamma hjälper till också. Det känns bra. Lycka till med Flickan!

20120211
20120211 Tiden går så fort och det händer mycket hela tiden så vid datorn blir det inte så mycket tid....
Förra veckan kom det in en kanin via Polisen, det är en svart hona som är ganska liten. Hon är ingen Hermelin. Tror att hon kan vara mellan 1-2 år. Hon är upphittad i Smålandsstenar. Om ingen ägare hör av sig så kommer polisen och hämtar henne. Hon är jättesnäll och vill vara med överallt så jag önskar att någon skulle vilja köpa henne för 100:-
Hör av dig snarast!

20111107
20111107 Igår flyttade den lilla blå dalmatinerhonan till Karolas Kaniner. Lite sorgligt för man fäster sig så vid de små. Men hon får det bra där.
Fortfarande finns det några till salu. Rexarna är en svart överprickad dalmatinerhons, två överprickade blå dalmatierhanar. Blandraserna är Tan/dvärgvädur, tre honor och en hane. Dessa går även att hyra/hyrköpa om ni är osäkra på om ni kan ha kanin. Hör av er så kan vi nog komma överens.

20111027
20111027 Nu är det REA på kaniner. Tanfärgade blandraskaniner 100:-/st. Rexar 200:-/st. Jag behöver få ner antalet lite inför vintern, så passa på. Leverans kan ordnas till Västerås, om Ni kan hämta mitt i natten. Annars kanske till Åstorp 5 november. Kolla så får vi se om det går att ordna.

20110925
20110925 Idag har jag och några till genomfört och blivit godkända i jordbruksverkets kurs " Att hålla, föda upp och sälja kaniner".
Vi var deltagare från Arlöv i söder till Värmland i norr.
Det var mycket nyttigt att ta in så nu är huvudet fullproppat! Ska bli skönt att lägga sig och sova i sin egen säng.
Tack till alla ni som var med, både deltagare och föreläsare!

20110908
20110908 Idag har jag äntligen fått in lite bilder på ungarna som är till salu. Kolla där! Jag har även fått in en bild på Karolas Texas under honor. Ken levereras till Eksjö 24-25 september. Hör av er för mer info!

20110902
20110902 Idag var en lyckans dag! Katten som kom hit förra torsdagen har fått komma hem igen. En kvinna ringde mig på morgonen och sa att hon sett annonsen på värnamo/ljungbytorget om katten. Hon saknade sin svarta hankatt som var ca 1 år. Hon kom hit och tittade på honom och hon sa att han var sig lik fast ändå inte. Klart att han var annorlunda för han är ju mager. I vilket fall som helst så följde han med hem. Ikväll ringde hon igen och berättade att Snoddas hade lagt sig i soffan mellan henne och maken precis som vanligt. Det var några saker till som gjorde att hon blev helt 100% på att det var rätt katt. Han är visserligen lite skygg för vissa saker. Ja, ja detta var dagens solskenshistoria!

20110827
20110827 I torsdags den 25:e så kom det en svart hankatt via polisen. Han söker ett nytt hem omgående. Han är ca 4-6 månader och verkar vara rumsren. Han är ganska mager och åt kokt potatis när han hittades, troligtvis en sommarkatt som blivit övergiven.
Tog massvis med kort med mobilen, och så går det inte att ladda över dem till datorn. Nytt försök skall göras snarast med den gamla hederliga digitalkameran. Hoppas att datorn vill ta emot dem då.

20110821
20110821 Idag kom då Tanhonans ungar, det var 5 stycken när jag kollade. Kanske det dimper ner någon till.
Skulle ta kort men det regnade när kameran var på G. Får göra ett nytt försök...
Lämna gärna in intresseanmälan på ungarna, de har en blå dvärgvädur till pappa.
Det finns även rexungar som är överprickade dalmatiners.

20110814
20110814 Jaha, då har man möjligheter att uppdatera igen!!!
För någon vecka sedan kom det in en blå dvärgvädurshane och en Tan hona som var upphittade ute i skogen. Honan är troligtvis dräktig.... Om intresse finns av någon av kaninerna så hör av er. Tan honan kanske ska till sin uppfödare i Skellefteåtrakten, ska någon ditåt så hjälp gärna till med transporten🤭.

Rexungarna som föddes midsommarhelgen är 4 till antalet, en svart dalmatinerhona, en blå dalmatinerhona och två blå dalmatinerhanar. De är överprickade alla fyra och säljes inte till utställning. De är märkta med uppfödarnummer och är bettfelskollade. 300:- st. Bilder kommer.

Välkommen till vår webbsida
20110626 På grund av datorstrul och internetstrul så kan jag inte uppdatera hemsidan som jag vill.
Nu har det iaf kommit 5 st rexbebisar och jag tror att alla är dalmatiners. Det var 11 ungar sammanlagt men 6 stycken är döda. 2 stycken låg också utanför boet och var kalla men de rörde på sig så jag tog till hårfönen och värmde till dem. De blev pigga och verkade bli ok. De ligger i boet och efter 12 timmar så levde de fortfarande.

Det finns fortfarande någon kanin kvar att hyra om intresse finns.
Den svarta rexhanen Dover och två hermelinhanar finns kvar. De är för övrigt till salu också.

Den vita rödögda hanen Dallas flyttade till Emma i Nybro för en dryg vecka sedan.
Skorpan flyttade i veckan och skall bli mamma till hösten. Lycka till båda två!

20110416
20110416 Då har tiden rusat iväg igen🤭 Det har flyttat hit en blå rexflicka vid namn Karolas Texas som skall paras men Min Texas.  Hon är en mycket trevlig flicka som alltid vill gosa när man kommer. Kan bli jättebra med två trevliga kaniner. Förhoppningar är ju att det blir någon blå dalmatiner där.

20110327
20110327 Jaha, vart tar tiden vägen? Jag som skulle uppdatera mera=D
Jag har numera en vit rödögd rexhane till salu, han är född den 15 mars 2010.
Den 11 mars så kom det hit en taxhane, han skulle avlivats för han jagar inte så bra. Det är en jättesnäll kille som heter Hopsasas Eagle rare. Vi kallar honom för Sigge och det funkar bra det också. Bilder kommer när han kan vara stilla mer än 1 sekund och kameran hinner fånga honom.

110301
110301 Idag så har min blå rexhona Östhagas Alaska somnat in och hoppar nu på de evigt gröna ängarna. Vet inte riktigt vad som hänt men hon började sitta med huvudet snett och så fick hon en bula ovanför ögat. Behandlade henne med Bactrim men idag så var hon mycket sämre så hon fick somna in. Vila ifrid lilla Laska!

20110217
20110217 Idag så var Annika här och bokade Anders. Han flyttar på måndag och skall då bli avelshane. Hoppas det blir bra för honom och Lycka till!
Nu kan jag hitta en hona som ska passa Texas så jag kan ta en kull i sommar. Någon som har en fin hona på ca 6-7 månader? Skall gärna vara blå(alltså rexkanin).

20110213
20110213 Då har Miami varit på LU i Vänersborg. Det blev 92 p, alltså 0,5 p bättre än i Höganäs. Det går uppåt!
Hulle och Alva och Jackson har då flyttat.
Hoppas Hulle kan tillföra något hos Blåbärets och Att Alva kanske får någon fin unge som jag kan köpa sedan. Jackson har blivit kelkanin hos familjen Lee och kommer att få hoppa runt i huset(om han sköter sig), annars blir det bara husethopp under uppsikt.

20110129
20110129 Idag åkte Miami och Dallas till Höganäs på utställning. De fick åka med mina vänner Moens kaniner. Miami är min blå dalmatier rex, hon fick 91,5 p. Dallas är en vit rödögd rex, han fick 92 p. Lite snåla domare men vad gör väl det. Jag vet inte vad som var poängavdrag på än men det kommer info om det också.

20110126
20110126 Nu är Alva reserverad till Camilla i Mölndal. Hon får vara kvar tills allt är klart.

20110125
20110125 Lagt ut två marsvin på till salu. Är det något som är intressant så hör av er så kan vi kanske komma överens om något.

2011023
20110123 Om det finns intresse för någon av kaninerna så kan ev transport fixas till utställningen i Höganäs den 29/1. Hör av er så kommer vi överens.

20110121
20110121 Kolla gärna in på Till salu sidan. Hör av er så kan vi kanske lösa transport om det behövs.

20110121
20110121 Har anmält två kaniner till Höganäs den 29/1. Hoppas mycket på min blå dalmatinerhona Miami. Sedan är det en vit rödögd hane( rexar båda två). Dessuom är dalmatinern anmäld till LU. Ja, jag vet att hon är inte perfekt men hon är jättefin! Hoppas att domaren ser prickarna som skulle varit där=))
Men det är kul att få visa upp henne och se vad som kan hända.

20101223
20101223 Vi önskar alla en riktig GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Ska försöka bli bättre på att uppdatera hemsidan.

20101122
20101122 Idag skulle min farmor fyllt år. Sänder en tanke till henne. Saknar dig😥.
Igår var jag på kaninkurs i Norra Sandsjö. Då hade vi med lite kaniner som vi "bedömde" efter rasstandarden som vi kunde köpa där.

I lördags flyttade en liten slät marsvinshona, igår bokades två till. Det har fötts 3 släta marsvinsbebisar till. En hona och två hanar. Såå söta. De går att boka för leverans mellan jul och nyår.

20101102
20101102 Imorgon blir det nog en tur till Hultsfredstrakten. Är det någon som är intresserad av någon kanin eller marsvin så hör av dig!
På torsdag blir det nog Växjö, där gäller det också att höra av sig så kan jag ta med.
Till helgen 6 november kan jag fixa transport till Åstorp.

20101018
20101018 Idag blev det sorg! Blåklocka är död. Vet inte vad som hänt hon bara låg död nu ikväll😮. Kan ju varit någon jakthund som stressat ihjäl henne eller så är det något annat. Hon var ju inte mager och hon åt i morse och var pigg då. Tänderna var fina på henne för det kollade jag nu också.
 R.I.P Blåbärets Blåklocka


20101011
20101011 Igår var jag och Ann-Louise i Eksjö och kollade på kaniner på utställningen. Vi hade även kaniner med. Min vita rödögda rex Alva fick 93,5 p.
Sålde även den svarta Alma till en dam i Tranås.

20101008
20101008 Idag kom det en dvärgvädurshane för omplacering. Han är 1-1,5 år och är jättesnäll.
På söndag är det kaninutställning i Eksjö. Ja det är även imorgon. Men jag åker upp på söndag. Är det någon som är intresserad av någon kanin så tar jag gärna med den på söndag.

20100917
20100917 Idag flyttade lilla svarta Indiana till Alexandra i Jönköping. Lycka till med den lilla och hoppas det går bra ihop med din andra kanin.
Nästa vecka kanske Florida den blå dalmatinerhonan flyttar till Jeanette, om vi bara kan få ihop en tid när vi kan träffas. Ska bli kul att träffa henne.

100914
100914 Nu är det bilder på rexungarna som är till salu. Kolla in på Till salu.
Det kommer en tjej på fredag och tittar på Indiana så hon är reserverad fram tills dess.
Sålde en liten herelintjej i somras och har fått rapport om att hon och hennes "man" är så goda vänner och de tvättar och putsar på varandra. Det är jättekul att få höra lite hur det går med "mina" kaniner och marsvin också.

Kommer att anmäla några stycken kaniner till utställning den 9 & 10 oktober i Eksjö. Kan levereras dit.

En del kaniner kan ev levereras mt göteborgshållet under v 38.

20100913
20100913 Då var rexungarna märkta och klara för leverans på fredag då de är 8 veckor.Tyvärr så var det en unge som hade bettfel och avlivades. Det gör alltid lika ont men man vill ju inte att de ska lida. Kollade dem för 2 veckor sedan och då var det ok.
Nu är det en svart med vitt framben och lite vitt på nosen, en hane till salu. Han har härstamningsbevis och har uppfödarnummer. Ej till utställning. 300:-
En hane till som är tricolor fast mer brokad så han är inte till utställning, har hästamningsbevis och uppfödarnummer. 300:-
Bilder kommer snart.

20100907
100907 I natt kom det lite marsvinsbebisar, 3 teddy och 2 släta. Alltså de har olika mammor men samma pappa. Teddysarna är efter Allis och Tango och de släta efter Mimmi och Tango. De kommer att bli till salu, säljes endast två och två om du inte har marsvin innan. Teddysarna kostar 300:- st och de släta 250:- st. Kolla teckningen på en av de små🙃Mer bilder under marsvinen.

20100815
20100815 Kollade lite på rexungarna och det är nog som följer:
Blå dalmatiner-hona
Blå dalmatiner-hona
Svart med vit tass- hane
Helsvart- hanne
Trefärgad- hane
Japan blågul-hane

Den trefärgade och japanen är jag osäker på än. Mer info kommer.
Det blir kelkaniner av japanen, trefärgade och svartvit. De andra kan bli utställningskaniner, men en blå dalmatiner stannar och en blå dalamtiner är bokad till Jeanette på Smultrons kaniner. Således en helsvart till utställning/avel/kel och hopp.
Kelkaninerna kostar 300:- st om de ska vara öronmärkta och med stamtavla.
Helsvart 350:-

20100804
20100804 Idag flyttade dvärghamstrarna in på barnens rum, de har velat ha något djur på rummet men mamma har inte velat. Nåja hamster får väl gå då.

Tre fåglar, en kanin och en hamster åkte hem idag, en hamster åkte hem i måndags. Så för tillfället är det bara två kaniner här på semester.

Pratade med en mycket trevlig och seriös kvinna idag. Familjen hade väl pratat om att skaffa djur. Mamman var pälsdjursallergiker. Hon ville ta reda på så mycket som möjligt om vad som kunde funka hos dem. De var inne på dvärghamster och det kanske kan funka. Men grejen är den att de ville prova på och då kan man ju hyra av mig (eller någon annan). Mycket klokt att prova på så. Men för tillfället har jag inte någon att hyra ut. Men de ska komma hit och prova och barnen ska känna efter så de inte har känningar av djuren. Bra med ansvarsfulla människor!

20100731
20100731 Idag kunde jag kolla färgerna på rexbebisarna när det var lite solljus. Har varit så mörkt och regningt så man ville inte ta ut dem för att kolla innan.
Det är en helsvart, en svart med vit framtass(wienertecknad), en japanfärgad, en övertecknad tricolor och två blåprickiga som är jättefintprickade. En blådalmatiner skall stanna här och den andra är ev bokad. Bilder kommer snart.

20100725
20100725 Kollade ungarna idag. Det är 6 st. 3 prickiga, en blå, en blå med vit framtass och en japan.
Ronja har bokat Ohio, få se om vi kan lösa transporten.
Det kom en kanin och en hamster idag för semesterbesök.

20100724
20100724 Idag fick Blåklocka bebisar med Texas. Det blev en blå, en blå med vit framtass, och några dalmatiner. Ska kolla mer noga imorgon när det är lite lugnare.
Det kom en kanin och tre fåglar idag, vars ägare ska på semester. Blir en utmaning att läsa på lite om fåglar efter som jag inte kan så mycket. Har läst lite redan men man får läsa mer när de är på plats så man är ajour.
Imorgon kommer en kanin till och en hamster.

100720
100720 Idag kom det två marsvin som ska vara på semester, de var här förra året också.

Gjort en ny sida med blandade kaniner.

Får ev in två marsvinshonor ör omplacering. Mer info kommer isåfall.

20100714
20100714 I morgon kommer en aknin som skall vara på semester här, det är några till som är bokade lite längre fram.
Imorgon kommer också dvärgvädurarna Nina och Skuttan hem eftersom de som hyrde dem är allergiska.  Det finns möjlighet att hyra dem nu igen eller köpa dem.

20100712
20100712 Idag åkte en kanin hem som varit här på semester. Han fick med sig en fru hem. Det blev den vilfärgade hermelinhonan Lilly.

Kolla Till Salu. Nu är det Rea på de äldre kaninerna. Passa på att köp nu  och hämta efter semestern. De kan vara kvar tills ni kan hämta dem och det är efter överenskommelse.

20100621
20100621 De två vädurshonorna flyttade för någon vecka sedan och det verkar gå bra.
En brokad hermelinhona flyttade förra veckan.
I morgon flyttar kanske de två hermelinhonorna som är kvar eller om de vill ha marsvin. Vi får se men de kommer att hyras till början. Hoppas de får bättre erfarenhet av djur denna gången. Alltså familjen som ska hyra dem.
Det är även inbokat några kaniner, en hamster och ev tre fåglar som ska vara på semester här. Lite kul med fåglar men jag måste läsa på om just de raserna så jag kan ta hand om dem väl.

20100609
20100609 Idag bokades de två dvärgvädurshonona til Maria i Gislaved. De kommer att hyras en tid.

20100607
20100607 Idag gratulerar vi sonen som fyller 10 år!
Svägerskan fyller också år idag, grattis!

Lite nytt under "Hyra djur".

20100606
20100606 Det har varit en tung vecka. Pamina, min brunzobel hermelinhona dog lite hastigt i onsdags. Verkade svag i frambenen och sedan på em så var hon död.
Igår morse när jag kom ut till smådjuren så var det 6 döda marsvinsbebisar hos Mimmi, blandrashonan. Jaha så kan det vara att vara uppfödare. Allt går inte på räls.
Igår firade vi Charlie som fyller 10 år i morgon. Barnkalas med bla vattenkrig som var väldigt populärt!
Idag kom farmor och farfar och farbror och firade.

20100525
20100525 Uppdaterat på "Till salu"
Idag kommer det en kaninhane för omplacering. Tror det är en lejonhuvad men det blir väl en överaskning.
Har kört lite MC i helgen och det var så kul. Hoppas jag snart kan rida igen efter att knäet har varit kass. Det är bättre men kan inte ta i så det blir nog svårt att sitta upp på hästen. Men det blir bättre för varje dag.

20100521
De två kaninerna som kommit in är två dvärgvädurar. En svart och en viltfärgad. De bor i samma bur och omplaceras till ett bra hem med sin bur. 200:- kostar de.
Vill du hyra dem över sommaren så kostar det 500:-

20100512
Har gjort en flik under Till salu, hyra djur.
I kväll kommer två kaninhonor för omplacering. De kan naturligtvis hyras ut under sommaren om så önskas.

20100509
Idag flyttade två rexungar till Familjen Franzén/Gof. Detvar en japanfärgad hona och en svart hona. Lycka till!

20100430
20100430 Nu finns det bild på rexungarna som är till salu. (Under Till salu).
De är öronmärkta och har stamtavla.

20100429
20100429 Det blir märkning av Alaskas ungar idag.
Reba kommer att flytta till de evigt gröna ängarna pga njurproblem. Hon fick diagnosen igår när provsvaren kom. Tråkigt men hon har haft ett bra liv hos Blåbärets och sedan när hon kom till mig så fick hon också uppleva att bli mamma.
Bilder kommer på ungarna.

Välkommen till vår webbsida
201004221 Jaha då har man lagt 1 år til handlingarna Det blir inte så mycket firande idag, det får vi ta till helgen.
Har lagt in lite nytt på till salu och så har jag gjort Rexhonor och Rexhanar.

Påskhelg
20100402 Långfredag idag och vi har tagit det allmänt lugnt.
Vi önskar alla en Glad Påsk!
Star var inte dräktig så Claes kommer och hämtar henne imorgon bitti.

Välkommen till vår webbsida

20100326
20100326 Idag kom Claes med sambo från jönköping och köpte tre hermelinhonor. Lycka till!
De små herelinungarna har öppnat ögonen och nu hoppar de ut ur boet. När man lockar på dem så kommer de fram och de är sååå söta. Det är en viltfärgad och två brokade. Hoppas på rexpäls det vore så kul.
Väntar på att Star ska få ungar i morgon, mer info kommer om det.

20100321
20100321 Det är två vita rödögda rexbebisar och en japan och fyra mörka kan vara havanna;)
Herelinerna är troligtvis viltgrå mantlat. Återstår att se om det blir rexade ungar där.

Babyboom.
20100317 Kollade Alaskas bebisar igår, det är 8 bebisar. Fyra ljusa och fyra mörka. Vet inte om havanna kan vara ljusa i skinnet?!
Canelles bebisar verkar å bra. Det är två prickiga eller något åt det hållet. Mycket spännande att se vad det blir av det.

Välkommen till vår webbsida
201100315 Idag kom Alaskas bebisar, det var 4 små krabater när jag kollade. Kanske att det kom någon mer efter det. Tror inte det men man vet ju aldrig.
Pappa till de små är Anton som är en havanna re, Alaska är blå rex.

Tid för fynd
20100314 Idag fick Chanelle 3 bebisar med en rexhane. Det kommer således att bli rexhermeliner eller rexbärare. Spännande.

REA: Hermeliner ryssteckande och brunzobel, utföräljning av förra årets kullar. Hör av er och lämna bud. Kanske vill du hyra/hyrköpa en kanin? Alla möjligheter finns.

20100304
20100304 Lite nytt under Till salu.
Två rexhanar till kel.

Välkommen till vår webbsida
20100302 Idag känns det tungt. Mysan har vandrat till de evigt gröna ängarna. Man blir lika ledsen varje gång något kärt djur vandrar vidare. Hon blev 16,5 år så det var ju ändå en lång tid som hon fick finnas med oss. Vila i frid lilla vän!

Skickade iväg stamtavlorna på de kaninerna som flyttade upp mot Trollhättan- Kristina, Mariestad- Madelene och Emma var du nu bor... Lycka till med de små liven.

Det väntas en kull rexar runt den 15/3 efter Den blå Alaska och Havanna Anton.
Även en kull hermeliner med rexpappa och rysstecknad mamma. Det går bra att lämna intresseanmälan på dessa.

Säljer av mina hermeliner till bra pris till rätt köpare. De är alla ställda och kan reggas på varierande poäng. Från 90,5-93,5p. Köp två och få bra rabatt, de är öronmärkat och har stamtavla. Hör av er för mer info. De säljes pga jag vill satsa på rexavel.

Välkommen till vår webbsida
100227 Idag såldes den lille japanhanen till Lina. Lycka till!
Mysan vår gamla katt är jättetrött. Hon väntar på att få somna in. Hon har inte ont så det blir i morgon om hon inte somnar in själv.

Välkommen till vår webbsida
20100224 Idag öronmärktes Rebas ungar och det åkte tre till nya ägare.
Kristina hämtade hem Anton och Pepsi, hoppas de gjort sitt i aveln hos mig.

Välkommen till vår webbsida
100210 Oj, vad tiden går. Jag hinner visst aldrig uppdatera nuförtiden.
Igår fyllde min man 40 och det ska vi firra till helgen.
Igår lämnade jag min japanrex Iowa till Kristina på Blåbärets för vidarebefodring till Estland. Hoppas hon får det bra där så det var värt mina tårar.
Jag fick låna Kristinas Havannarex Anton så det kan kanske bli lite brunprickiga eller bruna bebisar. Dessutom fick jag låna Pepsi som är en hermelinrex och parar honom med min dvärvädurskorsning så det blir lite kelisar.
Imorgon hämtar jag dessutom hem en dräktig hamsterhona. Hoppas det lyckas nu då.
Bilder kommer.

Detta har hänt.
100110 Igår var det både upp och ner. Gamla marsvinet Al-u-et-te allmänt kallad Allis somnade in. Hon blev nästan 6 år. Vila i frid lilla gumman.
 Jag packade in 10 kaniner i bilen och åkte hemifrån kl 06.00 till Kalmar för att ställa ut dem. Fick poäng som var mellan 90 - 93,5 på dem. Det går att läsa lite om poängen på till salufliken.
Tog lite bilder på de nya rexbebisarna. Är inte säker på färgen än men det är japan och dalmatiners. Det kommer att vara minst tre till salu så småningom så fråga gärna om dem.

Välkommen till vår webbsida
100103 Jaha då var det dags igen för illerbesök. Putte min handmatade vildkanin fick sätta livet till. Men nu ska det laddas fällor igen och skam den som ger sig. Nu ska den illern inte äta fler kaniner iaf.

Välkommen till vår webbsida
20100102 Idag så flyttade ett av mina äldre marsvin (Agnes) till familjen Lidåker i Forsheda, de ringde precis och berättade att det verkade gå bra att släppa ihop dem. De hade en gammal som dog i natt och då blev den som var kvar så ledsen så de ville ha en kompis till henne.

Välkommen till vår webbsida
091229 Ser fram mot kaninutställningen den 9 januari. Hoppas på att Texas får fina poäng med tanke på 94 p när han fällde kraftigt.
Vill gärna ha bra poäng på de som är egenuppfödda också.
Kommer att ställa 8 hermeliner som är till salu efter utställningen. Hör gärna av er om intresse finns så kan vi boka redan nu.

Välkommen till vår webbsida
091225 Jaha, då var julafton avklarad. Det blev en lyckad dag med godmat, trevlig samvaro och fina julklappar.
Rebas ungar är 6 st till antalet. Någon är dalmatiner och verkar välprickad, frågan är vad det är för grundfärg bara. Någon är enfärgad, hoppas på en beige då så det kan fortsätta finnas beiga till aveln.
GOD FORTSÄTTNING!

Välkommen till vår webbsida
091223 Fick första julklappen idag! Eller rättare sagt flera stycken. Reba den beiga rexhonan plockade päls som en tok när jag mockade hos hästarna så jag passade på att göra rent i hennes bajshörna. När jag pysslat lite till så såg jag en liten naken krabat som kravlade sig till det nybyggda boet. En var enfärgad och en var med mörka fläckar på. Men det är nog minst 4 och kanske så många som 8.
Det är även bokat med kaninutställning i Kalmar den 9 januari 2010. Det blir 8 hermeliner och 2 rexar som skall med. Hermelinerna går att tinga och köpas efter utställningen.
För övrigt så önskar vi er alla en RIKTIGT GOD JUL!

Välkommen till vår webbsida
091211 Reba, den beiga rexhonan som kom hit från Blåbärets kaniner, har bäddat och härom veckan knorrade hon lite åt mig så nu håller både jag och Kristina tummarna. Hoppas det bäddas även med päls inom de närmsta dagarna. Hon är som längst gången 27 dygn så det är ju hopp om det.
Tiden räcker inte till för att uppdatera så jättemycket men det måste ju bli.. Jag lägger min tid på barnen och djuren och då blir det inte alltid så mycket pysel med hemsidan.

Välkommen till vår webbsida
091127 Oj , vad tiden går. Jag hinner knappt med längre. Har kmmit igång med ridningen och då blev det helt plötsligt ingen tid över. Måste få ut lite nya bilder och det hoppas jag ska ske i helgen.

Välkommen till vår webbsida
091112 Tre rexar åkte idag med Kristina, Tack för en mycket trevlig samvaro. Det är alltid lika sorgligt när uppfödningar lämnar. Men Kristina hade med sig sin Beiga Reba som är norskimport. Bild kommer på henne. Hon ska vara tillsammans med Texas så kanske det blir lite bebisar där.
Igår var Lena här och tittade på en av sheltiehanarna, hon behövde sällskap till en annan hane. Han hämtas på söndag eller måndag.

Välkommen till vår webbsida
091031 Nu är den blåprickiga honan, den blåprickiga hanen och den gulprickiga hanen bokade till Kristina med vänner.
Hon kommer imorgon och hämtar, och lämnar en hona som ska få träffa Texas. Vi ska se om det blir några fina bebisar där, hon har gått tom så kanske ny kille gör susen.

Hjälp katter
091025 Finns det någon som kan tänka sig att ta hand om en eller två katter?
Det är en okastrerad honkatt och en kastrerad hankatt. Deras matte har avlidit och anhöriga vill placera ut dem, de kan betala halva kastreringen av honkatten. De har varit innekatter hela tiden men kan vänjas att gå ut också. De är vana vid att bo med en vuxen så de är lite blyga för barn. Kan säkert vänja sig vid det också. Hör av er snarast!

Välkommen till vår webbsida
091011 Den gulprickiga rexhanen är reserverad till Ronja. Denver såldes till Kristina för Ronja har inte hört av sig inom tiden.

Välkommen till vår webbsida
091010 I dag har Texas(rex dalmatiner) varit i Eksjö på utställning, 94 p blev trots stark fällning. Inte dåligt.
Det har kommit 3 marsvin idag och bilder kommer under till salu.

Välkommen till vår webbsida
091009 Var och hämtade en sibirisk dvärghamster idag. Stackars djur säger jag bara. Han hade jättelånga klor, mager som bara den och spånet i buren var nog inte bytt på 6 månader.
Imorgon kommer det 3 marsvinshannar sm är för omplacering. Anmäl gärna intresse. Mer info och bilder kommer.
Igår dog min cuyhona Bellizzima. Samma dag som min pappa dog för 14 år sedan.

Välkommen till vår webbsida
090930 Har varit flitig och putsat fönster idag. Både på huset och på stallet.
Igår flyttade en blåbrokad rexhona till Melissa i Skövde.
Idag kom det två kaniner för omplacering. En hermelin-bourgonfärgad och en dvärgvädur-scheckfärgad. De kommer på bild snart.

Välkommen till vår webbsida
090916 Hämtade två "nya" burar idag och målat botten i dem. Imorgon kommer rextjejerna att flytta in i den ena och hermelintjejerna i den andra. Frassarna kommer att bo under dem på golvet.
Alyzza kommer hem i helgen och då måste jag ha boxarna lediga.

Välkommen till vår webbsida
090915 Idag är det ytterligare en av mina idoler sedan ungdomen som lämnat detta jordeliv. Patrick Swazy har somnat in, vila frid!

Välkommen till vår webbsida
090909 Fick hem Mästers kanin och marsvinsfoder idag och är det någon som vill köpa så finns det för 10:-/ kg.
Städade lite i sadelkammaren och flyttade burar, flyttade även kaninhonan som kom förra veckan med sina bebisar, hon verkar gilla att bo själv. Hoppas att det blir bra för hon är lite tunn och behöver nog äta upp sig lite. Hon är inte mager men det har tagit hårt att ha ungar.
Annons i Finnveden.nu på rexungarna och hermelinungarna.

Välkommen till vår webbsida
090904 Igår kom det en kaninhona med 5 ungar. De är bara 5 veckor så de är inte leveransklara än men fråga gärna på dem. 3 är lejonhuvade, en har liite man, och en är vanlig.

Välkommen till vår webbsida
090830 Jobbat hur mycket som helst nu. Det blir 12 dagar i streck så det hinns inte med så mycket mer än det nödvändigaste.
Förra helgen flyttade Savanna till Kristina på Blåbärets. Lycka till medn h*n.
På torsdag kommer eventuellt 1 kaninhona med 5 ungar för omplacering. Bilder kommer så småningom och intresserade kan höra av sig.

Välkommen till vår webbsida
090820 Förra tisdagen dog lilla Amalthea (Marsvin), Allis dotter och det var ju tragiskt. Hon blev bara 3,5 år så det var ju för tidigt.
Pricken(rexunge)flyttar till Kristina på Blåbärets i Trollhättan. Efter många tittar så måste det vara en hona trots allt.

Välkommen till vår webbsida
090818 Det blir långt mellan gångerna nu.
Har slarvat bort min kamera så jag kan inte lägga in några bilder just för tillfället.
I lördags var jag och Monika och Kalle(Moens) på Kärdafestivalen och hade kaniparad. Det var några raser och det var uppskattat inslag för barnen och vuxna också tror jag. Det är ju alltid bra att visa upp sig och sina djur.
Ska försöka få till lite bilder på rexungarna som är till salu och även hermelinerna och mer uppgifter om dem.

Välkommen till vår webbsida
090810 I lördags dog Smyrna, en teddyhona som var dotter till min älskade Wimzan. Hon var lite konstig på morgonen men ibland är det ju så. När jag var på utställningen så hade hon dött. Vila i frid!

Välkommen till vår webbsida
090809 Igår var jag på kaninutställning i Norra Sandsjö utanför  Sävsjö.
Det var en trevlig sammankomst med trevliga kaninälskande människor.
Mina hermelinhonor bev bedömda och den ryssteckande fick 92,5 p ch den bruna zobeln fick 91,5 p. Det var väl inte de bästa poängen men jag är ganska nöjd ändå. Den bruna hade brutit en klo så det var ju avdrag för det.
Idag kom Kattis med mina nyinköpta burar. Jag har fixat lite med dem och gjort en massa annat, som städat och tvättat bilen, städat kaninburar, sålt rockarden, städat inne och lite annat. PUST nu är det nog gott att sova inatt.
Bilder på lite alltmöjligt kommer.

Välkommen till vår webbsida
090802 ÅNGEST sista semesterdagen. Fy vad 4 veckor går fort. Fast jag gillar ju mitt jobb så det är ju inte det. Det är skönt att vara ledig och ta dagen som den kommer. Kanske man inte hade tyckt om man inte hade hafft jobb.
Stora städaredagen idag, både inne och ute. Flyttade kaninungarna så de bor i kompostgaller och har lite utrymme och busa på. Rexarna är ju så stora så de behöver det.
På lördag bär det av till N Sandsjö på utställning. Det blir första kaninutställningen. De som är intreserade av kaniner kom dit!

Välkommen till vår webbsida
090801 Vi har varit iväg några dagar med husvagnen. Vi hälsade på Ramona med familj och gjorde lite utflykter. Barnen hade jätteroligt. Tack för gästfriheten!
Fortfarande ingen som hört av sig om katten, eller kaninen. Får förfrågningar om jag vet om någon är intresserad av omplaceringskatter. Vill ni hjälpa till när ni söker katt så säg gärna till, då kan ni få en kastrerad och klar.

Välkommen till vår webbsida
090725 Slåttalördag i Värnamo och marknad. Vi var en runda på stan och vi tog lunch på Harrys.
Igår gjorde jag stora trädgårdsjobbet. Grävde upp ett land och satte en hel del perenner. Det blev jättefint, få se hur länge jag håller iordning på det.
Fortfarande ingen som hört av sig angående kattungen. Tack till Lisa´s shop som sponsrade med lite babycat (Royal Canin) foder.
Är det någon som vill anmäla sitt intresse att eventuellt hjälpa till med djur som polisen kommer med så hör av er. Allt är välkommet, såsom burar, tillbehör mm. Även om man vill ta hand om något djur när det inte finns någon ägare så kan ni anmäla er så kan jag kontakta er när det kommer in djur. Gärna kattintresserade för det är ju fullt på nästan alla katthem i Sverige.

Välkommen till vår webbsida
090724 Finns det någon som kan vara intresserad av att överta en katrerad 5årig hankatt? Han heter Rex och är rumsren, van att vara ute. Ring Matilda Persson 073-0680690, eller Carina Persson 0731529575 för mer info. Det är ganska bråttom.

Välkommen till vår webbsida
090720 Polisen kontaktade mig idag... Det hade kommit in en liten kattunge. Den är ca 6 veckor gammal och övergiven. Hoppas att det är någon som saknar sin kattunge. Det är en hona och jättesöt.

Välkommen till vår webbsida
090717 Har tagit lite kort på kaninerna idag. Gjort rent hos Blåklocka riktigt ordentligt. Hade henne ute i ett kompostgaller och ungarna i ett. Tänkte att hon ville vila lite från ungarna. De var precis nära ändå. Försökte kolla könen.... alltid lika osäker men vi får se vad Monica säger när hon kommer och kollar också om vi ser samma saker.🤔

Välkommen till vår webbsida
090715 Har haft eventuella kaninspekulanter här idag. Få se vad som blir eller inte blir.
Har fått en kaninbur men den finns ca 15 mil härifrån och det känns lite långt att åka men den var fin så kan jag få ihop det så...
Häromdagen kokade vi gelé, det var ju en upplevelse för sig. Saftmajan välte och det kom bär och "saft" bakom spisen. Gissa om vi fick skura och bryta upp golvet bakom spisen. Men 36 burkar blev det iallafall.
Nästa vecka kanske Monica kommer förbi och kollar könen på kaninungarna. Få se om vi tycker lika.
I augusti har jag tänkt åka på min första utställning. Det är de små hermelintjejerna som ska ställas för stamtavlans skull. Rexhanen skulle också ställas men han ser ut som en rugguggla. Fäller jättemycket så det går inte ställa honom.

Välkommen till vår webbsida
090713 Idag åkte de tre marsvinen hem till familjen Carlström i Värnamo. Det blir lite tomt när hyresgästerna åker hem igen. Man vänjer sig fort vid de små liven.
Tack så mycket för presenten vi fick. Alltid lika uppskattat men inget som är nödvändigt. Ni har ju faktiskt betalat för att de har varit här;)
Idag är andra dagen som Smokie är medicinfri efter jättefånganfallet. Han verkar ha ont fortfarande men inte så som det var innan medicinen.
Än är det ingen som hört av sig angående hittekaninen. Hoppas att VN skriver någon rad om den så kanske någon känns vid honom. Han finns under gäster precis som marsvinen. Hittekaninen kan blir en bra kaninhoppare för han vill ha aktivitet. Hör av er om intresse finns.

Välkommen till vår webbsida
090711 Nu har det kommit in lite nya bilder under Kaniner.

Välkommen till vår webbsida
090711 Igår kom vi hem från vår lillsemester. Det var även 1årig bröllopsdag!
Tack snälla svärföräldrar, Marie, Jonas, Sabina och Cassandra för hjälpen med smådjuren, katterna och shettisen.

Fick ett mail igår från Malin som behöver hjälp att omplacera sin katt. Hyresvärden har satt kattförbud och han måste få ett nytt hem snarast. Se mer under Till salu.

Idag ska Snobben och Tobbe åka hem. Tobbe var ju ute på äventyr förra lördagen...Han hade rymt in i sadelkammaren och gömde sig. Det tog några timmar att få tag på honom men skam den som ger sig.

Hittekaninen var på rymmen igår, hade bitit sönder hönsnätet i sin bur, men han var på gården och hoppade runt. Nu sitter han i en bur med kompostgaller och det är nog mer svårtuggat.

Ungarna hoppar runt som bara den nu och bilder kommer på dem snart. Rexarna är 5 blådalmatiners, en blå, en guldalmatiner och en japan.
Hermelinerna är 5 rysstecknade och 2 brunzobel. Det går bra att komma och titta och boka en unge för leverans den15 augusti.

Välkommen till vår webbsida
090703 Jag har varit lat i värmen och inte gjort mer än skött om djuren och familjen. Inga nya kort eller så.
Smokie (shettisen) har fått värsta fånganfallet. Nu går han på butta och det är inte med glatt humör jag ger honom det. Men han var så dålig så det fanns inget annat alternativ. Nu verkar han lite piggare men peppar peppar.
Fick besked om att jag har reservplats på skolan jag sökt in på, nr 64. Inte så hoppfullt men jag kastar inte in handduken än.
Värsta åskovädret idag i mannaminne!!! Trodde det slagit i stallet och det började brinna. Men det var bara telefonerna som slogs sönder och röken från stallet var ånga från plåttaket när det regnade. Vilken tur!

Välkommen till vår webbsida
090627 Klockan 7.45 ringer polisen....Man blir alltid lite fundersam. Vad har jag nu gjort? men det var en liten kanin som blivit inlämnad till dem så nu finns han i förvar hos mig. Den som saknar sin kanin kan ju höra av sig. Annars kommer den att placeras ut.

090626 Idag har jag "sorg" tillsammans med en hel värld. Min stora idol sen 80-talet Michael Jackson är död. Vila i frid!

Välkommen till vår webbsida
090622 Tagit lite bilder på kaninungarna, se under kaniner och under gäster och under Alyzza.
Kaninerna var ute ca 3 timmar innan jag åkte till jobbet. Marsvinen var ute också.

090621 Idag kom det nya bebisar, Chanell fick 4 ungar och Pamina fick 4 men 1 var dödfödd.

090620 Midsommardagen var jag på Hörda och drog ris i en hage som Alyzza och hennes kompisar ska gå i. Naturen är helt underbar.
Kaninerna fick vara ute någon timma mellan regnskurarna.

090619 Midsommarafton-firar vi i goda vänners lag. Det blir lugnt men en god drink och någon öl och lite grillat och jordgubbstårta. Smaskens!

Välkommen till vår webbsida
090618 Nya små rexbebisar kom idag! Troligtvis 8 stycken, 1 blå och resten prickiga.
På förmiddagen kom det 2 kaniner från Bankeryd som ska vara här när ägarna är på semester.
Ikväll kom 3 marsvin för att vara här under ägarnas semester.
Hoppas de ska trivas och att ägarna får en bra semester och är nöjda när de är tillbaka.

Välkommen till vår webbsida
090613 Charlie åkte iväg på läger och ska vara borta tills på onsdag. Det känns lite konstigt. Men vad kul för ungarna!
Barndop blev det också idag. Våra vänner som döpte sitt tredje barn, en dopgudstjänst med blandat svenska och tyska. Det speglade även fikat och maten. Tack för att vi fick dela denna högtid med er!

Välkommen till vår webbsida
090612 Nu har glasen till altanen kommit. Så nu kan vi sitta ute även om det blåser storm. Bilder kommer så småningom.

Välkommen till vår webbsida
090611 Idag är det skolavslutning, Den blomstertid nu kommer och allt som man minns sen skolan. Sommarlov är härligt, bara vädret blir sommar också.

Välkommen till vår webbsida
090608 Alyzza har fått åka på sommarbete hos Kerstin och Einar på Hörda. Det är ju rena paradiset där med jättehagar och underbar natur.

Välkommen till vår webbsida
090607 Då har Charlie blivit 9 år! Tänk vad tiden går. En ny cykel fick han och multiverktyg och en morakniv. Han skall ju åka på UV läger nästa helg och behöver lite sånt.

Välkommen till vår webbsida
090601 Inget odjur fångat inatt heller😠. Men inatt kanske?!
Jag hade fullt rus idag. Först var jag och handlade (efter att ungarna åkt till skolan). Sen var jag ute och red en runda. Har ju varit dåligt med den varan nu. När jag stukade foten var det ingen ridning på 2 månader och nu har det varit lite annat så jag har bara ridit 1 gång sedan i början på april. Men nu ska det bli skönt att komma igång. Fast ikväll hade William feber så vi får se hur det går.

Välkommen till vår webbsida
090531 I natt hade vi påhälsning igen. Men tji fick det odjuret. Han/hon hade grävt sig under marsvinstjejernas bur. MEN det var nät i botten(svetsat). Nu är fällorna omladdade och vi hoppas det finns något i dem imorgon.

Välkommen till vår webbsida
090521 Idag var jag och barnen i Åsenhöga och tittade hos Tjalle på hans hermeliner. De är brunzobel och rysstecknade. Det följde med tre hem en brunzobel och en rysstecknad. En brunzobel följde med hem för vidare leverans till Ann-Louise Hallberg. Alla tre honorna är parade så nu hoppas vi på lite hermelinbebisar. Ann-Louises kanin har gått några dagar men mina är parade idag. Bilder finns på kaninsidan.

Välkommen till vår webbsida
090518 Blåklocka fick träffa sin kille Texas idag. Så vi hoppas på att det blir lite blandade färger på de kommande ungarna. Nu har hon en annan bur som ska vara illersäker.

Välkommen till vår webbsida
090516 Idag kom det en Dalmatiner rexhane till mig. Han finns under kaniner. Min vän Monica (Moens) hjälpte mig att få hem honom från utställningen i Önnestad. Tack för hjälpen!

Välkommen till vår webbsida
090513 Kan det stämma att den 13:e är otursdag? När jag gick ner till stallet på morgonen så är det ju mat till hästarna och koll av smådjuren. När jag kom till Blåklockas bur så fanns det inga ungar. Först så tror jag att de rymt, andra tanken är att de är stulna. Men efter mycket titande och lockande så ser jag liiite blod precis nedanför buren. Då kollar jag noga i buren och ser då att det är blodspår under spånen. Ve o fasa!!!! Det är ju en iller som varit och och länsat på mina små. Snyft snyft vad ledsen man kan bli. Men tur i oturen har Blåklocka klarat sig. Hon har visserligen en reva i pannan men är inte skadad.
Nu har jag bett någon att sätta ut en fälla. Tack för det! Hoppas det finns något monster i buren imorgon. Då kommer den inte att göra fler kaniner illa. Jag kunde tagit om den bara tagit en eller två ungar men allihop😠

Välkommen till vår webbsida
090509 Idag fick jag några nya kort på Blåklockas bebisar. Se under kaniner.
Hämtade några kaninburar igår under värsta regnoväder. När jag körde så såg jag knappt ingenting. Fick köra i 40 km typ.
I Torsdags var jag i Jönköping på intervju för Högskolan. Det tog 2,5 timmar och var nervöst. Efter det så var jag o hälsade på Tina, min hovslagare, som ligger på Ryhov för dubbelsidig hjärnhinneinflamation. Hoppas hon kryar på sig snabbt nu.

Välkommen till vår webbsida
090506 la ut några bilder under Kaniner.
Kommer även på Till salu. Pratade med Monika på Moens och bokade en hermelin hona. Se bilder på hennes hemsida. www.moens.se

Välkommen till vår webbsida
090427 Detta är dagen när alla Kärdabor blev bjudna på cirkus av skroten i Kärda. Det var cirkus Olympia som besökte Kärda och det var en trevlig upplevelse. Jag gick tillsammans med barnen och en kompis (Marie)eftersom Christer inte kunde följa med.
Jag, William och Marie provade på att rida på kamel. Jag och Marie var de enda vuxna som provade på. Kanske de ndra inte vågade.
Det bjöds på olika shower. En av de mest sevärda var kattshowen. Även en akrobatikshow var jättebra.
Bilder kommer.

Välkommen till vår webbsida
090424 Nu har jag tagit något kort på Blåklockas bebisar. Jag tror det är 8 st.
Intresse kan anmälas om någon är intresserad av en blå rex.

Välkommen till vår webbsida
090421 Idag är man då helt plötsligt ett år äldre😲. Jag fick ju fina födelsedagspresenter igår..
Idag blev det tårta när jag kom hem efter jobbet. Det är ju alltid gott.

Nyheter
090420 Idag kom då äntligen Blåklockas små bebisar. Det verkar vara mellan 5 och 9 stycken. Alla är nog blå dessutom!
Bilder kommer så småningom när Blåklocka är lite mindre orolig.

Välkommen till vår webbsida
090412 Igår var min familj hos min mormor som fyllde 90 år. Bilder finns under fotoalbum.
Lite nytt under Till salu.
För några veckor sedan stukade jag foten och jag har fortfarande ont. Se på bilden hur ont det har gjort🙃, tala om klumpfot.
5 april blev Cahrlie invigd scout i Allianskyrkans regi. Han var väldigt nervös men det gick så bra, alla gjorde bra ifrån sig. Bilder finns under Fotoalbumet.

Välkommen till vår webbsida
090322 Idag har jag varit på kaninutställning i Eksjö. Det var en LU(landsutställning). Många kaniner var det.
Jag träffade Kristina och fick min lilla Blåklocka. Hon får nog heta något annat här, något som är lättare att säga när man vill gosa. Bilder kommer under kaniner. Hon ska vara parad så det kommer kanske små rexbebisar så småningom.

Välkommen till vår webbsida
090320 Idag pratade jag med en trevlig tjej som föder upp rexkaniner. Jag har köpt en fin liten hona från henne. Blåbärets kaniner i Trollhättan. Jag ska till Eksjö på söndag och då ska jag hämta min lilla kanin. Tack Kristina för att jag får köpa henne. Bilder kommer så småningom.

Välkommen till vår webbsida
090219 Idag har det kommit till två nya avsnitt.
Rebeckas sida och Nicke.
Kolla in på dem och ge gärna kommentarer.
Imorgon ska jag och två kompisar till Göteborg Horse Show. Hoppas det blir en givande dag med lite inspiration till min egen ridning.

Välkommen till vår webbsida
090213 Det var länge sedan jag uppdaterade. Jag skäms men ibland så finns inte inspirationen.
I tisdags den 10 februari kastrerades Jack för han har börjat ge sig iväg och slåss så nu fick han inte chansen att bli pappa. Men det var inget viktigt för mig men hade varit kul.
Idag var jag och tränade Qubiac inför hingstpremieringen på Grevagården den 7 mars. Jag ska ju visa honom så det blev till att åka till Mia och träna honom lite och visa Mia hur hon ska träna.
På söndag flyttar Verner och Albion till familjen Alkner. Mamma Lina är allergisk så vi får se om de kommer hem igen. Det är återlämningsgaranti på de djur man köper hos mig så det kan ju vara ett bra alternativ. Hörde att zoobutiken på A6 inte upplyser om att man måste ha två marsvin. Mycket oseriöst att bara vilja sälja och inte tänka på djurens bästa😠.
Ska försöka få in lite nya bilder också snart.

Välkommen till vår webbsida
090109 Idag har Stampe flyttat till sitt nya hem. Vi önskar dem lycka till!
Just nu är jag på jakt efter en dressyrsadel. Hur svårt kan det va? Jag har kollat många annonser oc sen har jag lånat hem från Charlies i Jönköping, ska ev låna hem från Växjö hästsport också. De jag lånade från Charlies var inte bekväma att rida i.

Välkommen till vår webbsida
081228 Idag fick jag in någon bild på familjebilder o på katterna.
Kolla gärna på till salu om det är något som är intressant.
Skriv gärna någon rad i gästboken så jag vet vem som hälsar på!!

Välkommen till vår webbsida
081227 Idag har det varit jobb igen efter julledigheten.
Dicka flyttade idag och jag önskar Fia lycka till i det nya stallet.
Stampe som omplaceringskaninen heter är hur mysig som helst. Han skulle verkligen passa att komma till ett ställe där han får mycket utrymme. Stallkanin där han blir ompysslad av många och få skutta runt i en box. Det är drömmen för de flesta.

Välkommen till vår webbsida
081221 Idag kom det en liten dvärgvädurshane för omplacering. Han är madagaskarfärgad, ca 1,5 år. Han kommer att finnas under till salu i morgon.
För övrigt har det inte hänt så mycket mer än att jag och Jeanette äntligen har kommit igång att rida lite mer. Alyzza har skött sig jättebra så det känns som om hon behöver ridas lite mer för att inte flippa.
Som sagt så kommer bilder imorgon.

Välkommen till vår webbsida
081204 idag har jag varit i Ullared. Det blir som alltid dyrt. Charlie behövde massvis av jeans.
Kolla under gäster. Där finns en upphittad katthona som nu är placerad i Jönköping hos Djurens vänner.

Välkommen till vår webbsida
081125 Lagt in enbild på Elvis under katterna och en bild i minneslund på Plutten.

Välkommen till vår webbsida
081123
Idag är sorgens dag i vårt hus. Vår älskade katt Elvis fick somna in efter några veckors sjukdom. Det var en tuff dag och sammanbrottet var nära när jag körde till veterinären.
Efter detta var det dags för bowlingkalas för William som fyllt år. Han blev 7 år den 13 november.
Förra helgen firade vi honom här hemma med familjen. Då kom farmor och farfar, farbor Bosse, morbor Stefan och moster Lisa och gammelmormor kom också.
Nu ska det bli tidig sänggång på grund av all psykisk spänning som varit under dagen.
Skapade Minneslund där det kommer mer bilder så småningom.
Ska försöka vara lite mer aktiv med att uppdatera hemsidan.

Välkommen till vår webbsida
081030 Idag har vi varit i Växjö och badat. Hela familjen var iväg tillsammans med familjen Andersson och Daniella med ett barn+ kompis. Det är som alltid jobbigt att bada så vi är lite trötta nu. Vi fick iaf se årets första snöflingor och de var stora som tefat😲.
I måndags var jag och barnen i Sävsjö och badade. Det är ju höstlov och jag har tagit ledigt.
I tisdags var veterinären här och raspade tänderna på Smokie.
Måste försöka få till några nya bilder. Joppe och Busan bor numera tillsammans. Han är ju kastrerad.
En av de små kaninbebisarna har ju överlevt och "han" är hur busig som helst. Han älskar att vara ute och hoppa, och ibland kura ihop sig vid halsen på mig.
Det kommer mer info och bilder.

Välkommen till vår webbsida
081014 Nu har det kommit in någon bild på Katterna, på kaniner och på Mina hästar.
Jeanette var o red idag. Jag har en knäpphäst!! Vid uppsittning flippade hon o Jeanette åkte i backen. Det verkade gå bra o hon slog sig nog inte. Efter en stund gick Alyzza jättebra. Igår upptäckte jag kanske begynnande regnskållor. Kan vara det som gjorde ont vid uppsittningen men sen hade hon inte ont av det. Märkligt...

Välkommen till de senaste nyheterna!
5/10-08 Nu har det kommit lite nya bilder på sidaorna "Mitt fotoalbum" och "kaninerna".
Den lille kaninbebisen är fortfarande jättepigg och är gärna hos mig när vi tittar på TV och när jag läser. Han vill sitta vid halsen på mig. Han hoppar även lite på en filt för det är lite otäckt att sätta tassarna på ett halt trägolv.
Lilleman har vandrat vidare till de evigt gröna ängarna. Han har haft problem med ändtarmen och nu sista dagrna har han blivit sämre så...Vila i frid min lille gris.

Välkommen till vår webbsida

3/10-08 Idag har Joppe den franska väduren blivit kastrerad. Han är nog inte så glad på mig men det gör ju att han kan bo med sin tjej sedan.
Den ille kaninbebisen är fortfarande pigg så det känns lite hoppfullt.
Ska försöka lägga in lite nya bilder imorgon.


Välkommen till vår webbsida
1/10-08 Nu är det bara en kaninunge kvar. I går fick jag ta bort en och i natt dog den tredje. När jag kom hem från jobbet var två jättedåliga. De kunde inte stå och det krasade i lederna. Så jag fick göra en insats till🤒. Fy vad jag mår dåligt av det. Men har man djur så måste man ju tyvärr lära sig den biten också. Hade de varit pigga så hade jag inte klarat det.
Men det är en som fortfarande är jättepigg och den äter själv som de andra inte har gjort. Håll tummarna för oss att det går bra.

Välkommen till vår webbsida
29/9-08 Idag fick jag avliva en av kaninbebisarna😥. Igår när vi kom hem från Göteborg så var det en som inte var riktigt pigg. Den verkade ha något fel på benen. Idag så ramlade den omkull och låg bara och flämtade. Nu hoppar den på de evigt gröna ängarna, sov gott.

Som sagt så var vi i Göteborg i helgen. 27 september fyllde min bror år, då slog han till att gifta sig också. Det var ett mycket fint bröllop och jag hoppas att de blir lyckliga!
Nu ska jag krypa till kojs.Godnatt.

Välkommen till vår webbsida
24/9-08 Nu har bebisarna börjat äta morotspuré och även gnaga lite på morotsbitar. De skuttar runt lite nu och har blivit lite mer kaniner.
Få se om Värnamo Nyheter tar in artikeln imorgon eller om det blir på lördag. William väntar och blir lika besviken varje dag som det inte varit med.

Välkommen till vår webbsida
22/9-08 Idag fick kaninbebisarna flytta till en bur och de fick lite hö att tugga på. De verkar tycka det är kul att hoppa runt lite mer nu. Sova är fortfarande favoritsyssla... Kolla lite nya bilder under Kaniner. Det finns text till varje bild om ni missat det.

Välkommen till vår webbsida
21/9-08 Nu har Värnamo Nyheter varit här och fotat de små. Det kommer väl i tidningen imorgon eller tisdag.
Annie har varit här och titta på marsvinen. Sune dog  ju igår och hon vill ha en kompis till honom eller byta till två andra. Kanske att det är bäst att ta en unge som kompis till honom.
Jeanette har ridit idag också, då mötte hon en skåpbil som Alyzza tyckte va jättefarlig men det hade fixat sig.
Fortsätting följer.

Välkommen till vår webbsida

20/9-08 Jobbar helg, det är inte så kul men jag har ju varit ledig onsdag till fredag så man ska väl inte klaga
Kaninbebisarna äter som små hästar så de mår jättebra.
Ett marsvin jag sålde förra helgen dog idag. Han hade troligtvis ont i magen, kanske trumsjuka. Såg aldrig honom men efter beskrivningen så kan det varit det. Det gick ganska fort som det tyvärr gör när det är små djur. De kommer imorgon så ska vi se om de vill ta Smulan och Athena istället så Ajax inte behöver vara själv.
Jeanette var ute och red Alyzza idag. Det är min medryttare. De mötte visst en traktor och efter viss "dans" så var det som om traktorn inte hade funnits. Hon är rolig min lilla pålle, lättstressad men lika lättcoolad. Läs mer om det på Jeanettes blogg. www.lokalreportern.bloggagratis.se
Imorgon kommer Värnamo Nyheter och gör ett reportage om kaninungarna. Kommer väl i tidningen på måndag eller tisdag.
Nu är det kvällen.
Godnatt!


Välkommen till vår webbsida
19/9-08 Idag har marsvinen flyttat in i sadelkammaren. Bild finns under Marsvinen. Dessutom kom Athena och Smulan hem igen och de söker nytt hem. Titta på till salu.
Kaninungarna växer och de äter bra. På söndag eftermiddag kommer Värnamo Nyheter och gör ett reportage om dem.

Välkommen till vår webbsida
18/9-08 Idag har kaninungrna fått mat 3 gånger och de äter med ganska god aptit. Köpte nappflaska men de är lite "rädda" för nappen. Så jag har fortsatt mata med spruta (utan nål). Några äter mycket mer nu av sig själva och några får jag tvångsmata annars skulle de bara få i sig 2 ml per dag.
Imorgon ska jag försöka med en av de andra napparna som var med som jag gjorde ett lite större hål i så det inte blir så jobbigt att äta. Kan ju vara så att de blivit lata😀
Godnatt!

Välkommen till vår webbsida
17/9-08 Idag har jag varit i Ullared så då fick kaninbebisarna klara sig med mat 3 gånger. Det verkade funka bra för nu äter de nästan helt själva utan tvång. De är hur pigga som helst när de ätit så de kommer nog att klara sig allihopa.
Det har hänt en tråkig sak idag/inatt, Tricke låg död i buren på morgonen. Sov sött min lille "gris".

Jag var inne på Skoboo och träffade Lovisa som är Busans uppfödare. Det var kul att prata några ord!
På lördag öppnar Annas Foder i Hjälshammar. Kolla in på hemsidan
www.annasfoder.se

Välkommen till vår webbsida

Välkommen till vår webbsida
16/9-08 De små kaninungarna är fortfarande pigga och det blir lättare för varje gång att mata dem. Några äter av sig själva men de vill inte ha så mycket mat som jag vill ge dem. Kanske det räcker att ge dem 1 eller 2 gånger om dagen istället för 4. De får 1 ml var och det är ju inte så mycket men jag får tvinga dem. Det verkar inte som om de är så hungriga.
De har iaf öppnat ögonen nu så jag skulle tro att de är ca 12 dagar.
Mer info imorgon.
Det blev visst några nya kort på bebisarna nu ikväll efter maten(kaninerna).😉

Välkommen till vår webbsida
15/9-08 Idag har kaninungarna varit med på jobbet. Det blev matning vid två tillfällen på mina raster. Det verkar gå bra, de är pigga och inte något skrynkliga. Däremot så fattas det nog lite fett i Babysemp så jag har spetsat med lite vispgrädde. Hoppas det funkar och att de blir tjocka och goda av det.
Fortsättning följer.
Nu när jag matade så öppnade de ögonen🙂

Välkommen till vår webbsida
14/9-08 Nu är det bilder på de små kaninungarna under Kaniner. Dessutom en ny bild på Jack under Katterna.
Om kaninungarna överlever...finns det något intresse av att ge dem ett nytt hem? Skicka gärna ett mail isf.
Anmäl gärna intresse för att ge omplaceringsdjur hem också. På så vis kan vi hjälpa fler djur som kanske inte har det så bra.
Ha en fortsatt bra dag!!

Välkommen till vår webbsida
13/9-08 Idag kom en familj och lämnade 6 st kaninungar som uppskattningsvis är 7-12 dagar. De har päls men inte öppnat ögonen än.
Ringde Monica Johansson på Moens och rådfrågade vad man ger för mat osv. Jag ringde även Ann-Louise Hallberg och kollade med henne. Vi får se om de klarar sig. De var inte helt lätta att mata. Bild kommer imorgon när kameran är laddad. Naturligtvis så var det slut på ström....

Välkommen till vår webbsida
Ska försöka berätta om det senaste jag gjort med hemsidan här!
7/9 -08 Nu har jag lagt in lite nytt på Till salu sidan.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

04.12 | 11:32

Hej, finns det möjlighet att hyra en/två morsvin? Mvh Linda

...
13.11 | 21:30

Hej! Finns det möjlighet att hyra kanin nu?

...
10.11 | 03:20

Jag skulle vilja hyra en söt liten hundvalp som man kan ha i cykelkorgen en söt vove

...
17.08 | 08:51

Hej! Går det att hyra två kaniner i höst?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS